Tuesday, July 30, 2013

Asheville, NC: Memleketim

Asheville Samuel Ashe'in adını verilmiş; Ashe Kuzey Carolina'nın dokuzuncu valisi. Bugünler Asheville'in nüfusu 83,393 ama Asheville'in metropolitan alanının nüfusu 424,858. Belli ki Asheville çok büyük bir şehir değil ama gerçekten Kuzey Karolina'nin Batısında Asheville en büyük şehir.

Asheville'in ekonomisinin en önemli söktöru türizm. Tabii ki, çünkü Asheville'in doğal güzelliği, kültüru, yemeği muhteşem. Hem de Amerika'nın Biltmore adlı en büyük evi.
Biltmore Konağı
Doğal Güzellik
Bence Asheville dünyada en güzel yerlerden biri. Ama bana inanmanıza gerek yok. Aşağıdaki fotoğraflara bakın.

Kültür
Yabancılar için Asheville biraz tuhaf olabilir. Asheville'de çok sanatçı, müzisyen, açık havayı sever insan ve 'normal' olan kişi var. Hem de dağlardan olan insanlar Asheville'de yaşıyor. Bu yüzden Asheville'de sanat, dağ kültürü, doğal kültürü, müzik, çok fazla türlü yemek, sporlar, vs. birlikte aynı yerde bulunuyor.

Yemek
Asheville'in harika lokantaları var. Özellikle şehir merkezinde her lokanta lezzetli gıda hizmeti verir. En iyisi, Asheville'in kültürü dolayı çok lokanta taze malzemeleri kullanır.

Tabii ki Asheville'in birası hakkında konuşmadan bitirmem kötu. Dört yıl boyunca Asheville 'Amerika'nın Bira Şehir'ydi (2009-2012). Bu yıl Michigan'ın Grand Rapids'ine kaybetti yine de Asheville'de çok bira fabrikası ve birayı sever insan var.

No comments:

Post a Comment